Derneğimiz

Tarihçe

İzmir Mermerciler Derneği 21 Eylül 1986 yılında, mermercilik mesleğine gönül vermiş olan Vahit Gündoğar, Rahmetli Savaş Canoğlu, Sıtkı Ayazoğlu, Rahmetli Mustafa Yıldız, Rahmetli Ali Ragıp Güngören, Abdülhalim Yanaşmayan ve Hüsnü Tarık Adar tarafından kurulmuştur.

2012 Yılında yapılmış olan genel seçimlerde başkanlık görevine Nuri Kuntel seçilmiş olup görevine devam etmektedir.

Türkiye’nin kurulan ilk Mermerciler Derneği olma özelliğine sahip derneğimizin bugünkü üye sayısı 131’dir.

İzmir Mermerciler Derneği, Tümmer kurucu üyesi ve Ege Mermer ve Doğal Taş Platformu Derneği üyesidir.

1986 Yılından bu yana İZFAŞ MARBLE Fuarı Danışma Kurulu’nda aktif görev almaktadır.

Derneğimiz 24.04.2010 tarihinde gerçekleştirilen Tümmer Seçimli Genel Kurulu’nda İcra Kurulu üyeliğine seçilmiştir. Sektörel sivil toplum örgütleri içinde aktif görev yapan derneğimiz iki dönemdir. TOBB Madencilik Sektör Meclisi’nde de çalışmalarını sürdürmekte olup ayrıca Maden Yasası ve Yönetmelikleri ile ilgili yapılan tüm toplantılara aktif olarak katkı sunmaya özen göstermektedir.

İzmir Mermerciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile koordineli olarak çalışan derneğimiz sektöre faydalı olabilmek ve mesleki gelişim için tüm faaliyetleri gerçekleştirebilmek amacıyla çalışmalarını sürdürmeye devam edecektir.

Derneğimiz